Emanuela Pedrocco
  • Emanuela Pedrocco

Christian är utbildad Kommunikatör med erfarenhet från bl a marknadsföring, IT och teknisk dokumentation. Han har jobbat med allt ifrån kommunikationsstrategier, försäljning, teknisk kundservice till GDPR-dokumentation. Det är också Christian man frågar om man vill veta något om amerikansk fotboll. Kul att du är här nu Christian!

Hur skulle du beskriva Dokumentera?

Som ett företag som har högt i tak både kunskaps- och kompetensmässigt. Det känns bra som ny att komma in. Jag tycker också att det är ett väldigt skönt gäng på Dokumentera och ingen är rädd för att bjuda på sig själv. Det blir en bra atmosfär när vi ses på våra träffar.

Berätta om ditt nuvarande uppdrag!

Just nu är jag på ett telekomföretag där jag jobbar med analyser, skribentarbete och utbildningsmaterial kopplat till GDPR, den nya dataskyddsförordningen som träder ikraft den 25 maj i år.

Vad är din styrka som teknisk skribent?

Jag är bra på att anpassa texterna efter mottagarna och få fram kärnan, så att personen som ska ta emot texten förstår. Jag är också rätt bra på att hålla det enkelt. Jag har ett motto som är “KISS” - Keep it Simple, Stupid.

Vad tycker du är extra intressant inom dokumentation?

Jag tycker att själva strukturen är intressant. Texten i sig är givetvis viktig för att man ska förstå, men man måste också kunna lägga upp texten på att bra sätt för att göra informationen begriplig för mottagaren.

Du är passionerat intresserad av amerikansk fotboll! Hur kommer det sig?

Det är en spännande sport, tuff och hård och där det svänger snabbt. Jag började spela amerikansk fotboll när jag pluggade på Karlstads universitet och nu har jag blivit en riktig amerikansk fotbollsnörd. Jag följer säsongen slaviskt, från september till februari.