Elin är civilingenjör med en gedigen erfarenhet från medicinteknikbranschen. Som projektledare och koordinator för framtagning av klinisk data har hon kommit i kontakt med många olika typer dokumentation, t ex regulatorisk-, process- och projektdokumentation. Elin är nyfiken, effektiv och en hejare på Aikido. Härligt att du är här nu Elin och varmt välkommen till Dokumentera!

Hur skulle du beskriva Dokumentera?

Dokumentera är ett vänligt litet bolag.

Berätta om ditt nuvarande uppdrag!

Jag hjälper ett läkemedelsbolag med material för internutbildningar och med processdokument för deras nya dokumenthanteringssystem. Just nu jobbar jag med att implementera den nya processen.

Vad är din styrka som teknisk skribent?

Jag är noggrann och detaljinriktad och van att arbeta utifrån ett kvalitetsperspektiv. Samtidigt gillar jag att se helheter och att förstå hur saker och ting hänger ihop.

"...förstå vilken målgrupp man skriver för att skriva så att folk står ut med att läsa det."

Vad tycker du är extra intressant inom dokumentation?

Inte dokumenten eller informationen i sig, utan vilken miljö och vilket sammanhang de befinner sig i. Och att förstå vilken målgrupp man skriver för att skriva så att folk står ut med att läsa det.

Du har svart bälte i Aikido, har du haft någon nytta av det i ditt arbete?

Aikido handlar om att ta befälet, att gå in och äga en situation och om konflikthantering - haha! Det låter kanske lustigt men jag har nog haft nytta av det i arbetslivet. Mest nytta har jag nog haft av den mentala träningen och förmågan att fokusera, som är central när man tränar Aikido.