Helena älskar att skapa ordning och reda

Helena är utbildad driftledare med bred erfarenhet av teknisk administration från flera branscher. Hon brinner för att göra komplexa tekniska frågor förståeliga och för att hjälpa andra människor oavsett problem. Nu finns hon på Dokumentera, och det är vi glada för. Välkommen Helena!

Hur skulle du beskriva Dokumentera?

Som ett företag där man framgångsrikt lyckats samla medarbetare, med gedigen expertkompetens inom dokumentation, och förena det med en familjär och inkluderande känsla. Det är högt i tak och många skratt, inte minst på mitt allra första möte med Dokumentera! Här känner man sig direkt varmt välkommen och hemma!  

Berätta om ditt nuvarande uppdrag! 

Jag är dokumentationsansvarig i större projekt hos en myndighet. Min främsta uppgift är att koordinera dokumentationen så att den dels är på rätt ställe, i rätt tid och hos rätt funktion, och dels att dokumentationen följer de av kunden högt ställda krav på riktlinjer som krävs. I mitt jobb ingår även att korrigera och upprätta felaktigheter i dokumentationen, samt i slutet av projekten samla och läsa in projektets samlade dokumentation inför överlämning till nästa funktion. Det är ett spännande uppdrag med högt tempo och många både externa och interna kontaktytor för att möjliggöra att vi tillsammans levererar det kunden önskar.

Vad är din styrka som dokumentatör?

Det bästa som finns är att skapa ordning och reda! Att få hjälpa till med att bringa ordning i kaos genom att skapa en överblick, noggrant strukturera upp och sedan få rätt sak på rätt plats är oslagbart.

Att få tillfälle att strukturera ett effektivt och tydligt arbetssätt med målet att förbättra och underlätta processer, tycker jag är jättekul!

Vad tycker du är extra intressant inom dokumentation?

Jag trivs så himla bra med att hjälpa andra! Att få tillfälle att strukturera ett effektivt och tydligt arbetssätt med målet att förbättra och underlätta processer, tycker jag är jättekul! Möjligheten att dessutom få arbeta i en funktion som är samhällskritisk är extra roligt och utmanande, då det här blir tydligt vilka större konsekvenser som är risken om dokumentationen inte är korrekt.

Vad gör du när du inte arbetar med dokumentation?

Då hittar man mig högst sannolikt antingen i svampskogen, på vandring längs Upplandsleden eller i Stockholms skärgård på jakt efter storgäddan. Jag har alltid varit en aktiv person som trivs bäst ute i naturen. Fysisk aktivitet i kombination med friluftsliv fyller mig med energi, inför nästa utmaning att bringa ordning i oreda...