Perfekt tajming när Patience kom till oss

Eva Jangö
  • Eva Jangö

Patience Engberg halkade in i rollen som dokumentansvarig lite av en slump, men upptäckte att den passade henne finfint. När företaget hon arbetade på flyttade åt ett håll och familjen åt ett annat hörde Dokumentera av sig. Sedan årsskiftet är hon en av våra duktiga dokumentsamordnare.

Hur kom det sig att du började arbeta med dokumentation?

Jag är egentligen ekonom, men halkade in på dokumentation och upptäckte att det var intressant. Att vara noggrann, strukturerad och att ha god kvalitetskontroll är egenskaper som är viktiga i båda dessa yrken och anledningen till att jag tycker att det är så roligt att jobba som dokumentsamordnare.

Hur hittade du Dokumentera och vilket intryck har du fått av företaget? 

Jag skickade faktiskt in mitt CV till Dokumentera för ganska länge sedan. Då arbetade jag i staden där jag och min familj bodde då. Men sedan blev den del av företaget där jag arbetade uppköpt och flyttade – och vi flyttade åt andra hållet. Det blev långt att pendla. Så jag blev väldigt glad när Dokumentera kontaktade mig om ett uppdrag på nära håll.

Jag fick genast ett jättebra intryck av Dokumentera och har bara gott att säga om företaget. De är bussiga, kunniga och tar hand om sina medarbetare. Man blir inbjuden att vara en i gänget – redan innan jag hade börjat fick jag exempelvis en inbjudan att vara med på Dokumenteras julfest.  

Vad gör du på ditt konsultuppdrag?

Jag är hos en kund inom pappersindustrin och arbetar som document controller, eller dokumentsamordnare som vi säger inom Dokumentera. Kunden ska bygga en ny sodapanna från grunden. Det brukar ju inte lukta så gott runt pappersbruk, men den här pannan ska ta bort lukten. Det är många projektörer inblandade i projektet, samtidigt som kunden inte är så van vid dokumentation. Jag tillför ordning och reda med min erfarenhet från stora komplexa projekt.

Vad gör du när du inte jobbar?

Jag har två barn som livet kretsar kring. Min sjuåring är idrottsintresserad så jag lägger mycket tid på att skjutsa, hämta och lämna honom. Vi är också mycket ute i naturen tillsammans.