Sanna håller ordning på dokumenten

Eva Jangö
  • Eva Jangö

Sanna har arbetat inom många olika branscher, både som konsult och som anställd. Arbetsuppgifterna har ofta handlat om att se till att rätt information finns tillgänglig på rätt ställe. Hon gillar att bringa ordning och reda i stora informationsmängder. Nu hälsar vi Sanna välkommen som konsult hos Dokumentera.

Hur skulle du beskriva Dokumentera?

Dokumentera har lyckats samla så många olika typer av människor som bär på så mycket kunskap. Det gillar jag! Jag tycker om att lära mig nya saker, och då är det härligt att vara omgiven av kollegor med så mycket olika erfarenheter och som jag kan lära mig av.

Berätta om ditt nuvarande uppdrag!

Jag jobbar som dokumentationsadministratör i större projekt hos en kund. Det innebär att jag koordinerar arbetet så att projekten får in korrekt dokumentation över det arbete som utförts enligt kundens strikta riktlinjer, och att jag hjälper den som är dokumentationsansvarig med granskning och inläsning av dokumenten. Kunden har en stor volym data. Om felaktigheter upptäcks hör det även till mina arbetsuppgifter att skapa ärenden mot förvaltningsorganisationen så att dessa kan rättas till.

Jag gillar ordning och reda och att strukturera upp saker.

Vad är din styrka i rollen som dokumentationsadministratör?

Jag gillar ordning och reda och att strukturera upp saker. Jag tycker om att vara med och “städa upp” - när jag ser att saker hamnar på rätt plats blir jag glad. Korrekt information på rätt ställe är något jag jobbat med på många sätt i alla år. Det handlar mycket om att vara rätt förberedd inför ett uppdrag. Ju bättre förberedd jag är, desto bättre blir det i slutänden.

Ditt privata mål för i år är att springa en halvmara, varför det?

Jag gillar att röra på mig. Det är då jag samlar kraft mentalt. När jag tränar får min hjärna vila. Det är en härlig känsla att tömma ut allt ur huvudet och sedan komma tillbaka till jobbet full av energi igen. Jag är mycket intresserad av kopplingen fysisk och mental hälsa. Jag tror också att de allra flesta mår bra av att ha ett tydligt mål att jobba emot, oavsett om det är på jobbet eller privat. Det gör att man satsar och fokuserar på ett helt annat sätt.