Emanuela Pedrocco
  • Emanuela Pedrocco

Fredrik trivs bäst i gränslandet mellan människa och teknik och har en kandidat- och masterexamen i kognitionsvetenskap. Från tidigare roller som applikationskonsult och systemansvarig har Fredrik byggt upp en bred IT-kompetens som kommer väl till användning i hans roll som teknisk skribent på Dokumentera. Härligt att du valt att börja hos oss Fredrik!

Hur skulle du beskriva Dokumentera?

Dokumentera har en härlig kollegial anda. Det är ett fint gäng som tillsammans både har en oerhörd spets och bredd i sina kunskaper!

Berätta om ditt nuvarande uppdrag!

Jag är just nu på ett större svenskt globalt företag, med enheter i hela världen, där jag assisterar programchefen för deras GDPR-projekt. Jag har inom ramen för uppdraget bland annat pysslat med processbeskrivningar och korta och koncisa användarguider för det GDPR-verktyg de använder.  I rollen ingår även en rejäl dos användarsupport i systemet samt koordineringsarbete.

Vad är din styrka som teknisk skribent?

Jag är lyhörd och vetgirig, vilket jag tycker är bra egenskaper när det kommer till att förstå kundens eller användarens behov och samtidigt kontinuerligt sätta sig in i nya situationer och lära sig nya verktyg.

Jag tilltalas av att skapa och strukturera, gärna med enkelhet och elegans!

Vad tycker du är extra intressant inom dokumentation?

Jag har alltid varit intresserad av att skriva i olika sammanhang - allt från bakgrundshistorier till Dungeon & Dragons-karaktärer till manualer eller vid gedigen mailkorrespondens. Jag tilltalas av att skapa och strukturera, gärna med enkelhet och elegans!

Du är en fantast av brädspel, vad är det som lockar?

Jag tycker om den fina kombinationen av problemlösning och socialt umgänge, gärna i kombination med någon god dryck! Jag är även imponerad av de många välskrivna regelböcker som finns, som lär ut komplex spelmekanik på ett tydligt och lättillgängligt sätt. Det vore kul någon gång att skriva en manual till ett egenskapat spel!