Hur effektiv är er dokumentationshantering? Få koll med vårt test
Nyheter

Adam vill göra det komplexa begripligt

adam åkerman

När önskan att få jobba med text och uttryck blev för stark bytte civilingenjören Adam Åkerman bana. Från verksamhetsutvecklare och business controller på stora internationella företag, via litteraturvetenskapliga studier på universitetet, till teknisk skribent på Dokumentera. Vi hoppas det känns rätt och att du ska trivas hos oss, Adam!

Vad gör du på ditt nuvarande uppdrag?
Jag har uppdrag hos ett energibolag. Uppdraget innefattar verksamhetsutveckling, digitalisering av processer och utbildning. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att dokumentera, att ta fram presentationsmaterial och att skriva filmmanus till utbildningar för företagets projektledare.

Vad tycker du är mest spännande med jobbet som teknisk skribent?
Det är dels att man får en övergripande förståelse för processer hos verksamheter inom olika branscher, dels att jag utmanas i att engagera och göra det komplexa begripligt. Det känns kul ur ett pedagogiskt perspektiv.

Hur kom du i kontakt med Dokumentera?
Jag hade haft lite koll på Dokumentera ett tag och tyckte att det verkade vara ett jättespännande företag. När jag såg att Dokumentera sökte förstärkning tog jag kontakt.

Vilket är ditt intryck av Dokumentera som nyanställd?
Mitt intryck är att det är ett fantastiskt varmt, familjärt och engagerat företag, där alla brinner för det vi gör. Det känns verkligen som ett sammansvetsat gäng som alla är måna om varandra. Det är också kul med alla möjligheter till kunskapsutbyte vid alla träffar som vi bjuds in till.

Du som läser och skriver mycket, vilken bok skulle du vilja tipsa läsaren om?
Det var en svår fråga! Jag gillar existentialistisk litteratur och väljer därför The Outsider av Colin Wilson.

DELA