Nyheter

Anna drivs av att göra nytta för samhället

Anna Manfredsson är från början utbildad språkkonsult och har sedan sin utbildning jobbat inom offentlig sektor. Från början handlade jobbet mycket om klarspråk, men arbetsuppgifterna har förändrats och kommit att handla allt mer om strategisk kommunikation och nu jobbar hon på Dokumentera. Välkommen till oss Anna!

Vilket är ditt intryck av Dokumentera som arbetsgivare?
Det känns som en omhändertagande arbetsgivare. Dokumentera bryr sig verkligen om sina medarbetare. Det märks inte minst på alla event som man som konsult blir inbjuden till och hur de följer upp hur man har det. 

 

Berätta om ditt uppdrag.
Jag jobbar hos en myndighet i ett projekt som finansieras av Europeiska unionen. Min roll som teknisk skribent/kommunikatör handlar om att få kommuner och myndigheter att standardisera infrastrukturen för ärendeåterkoppling till privatpersoner och företag, och att skapa förutsättningar till en samlad ärendeåterkoppling. Det är ett superspännande uppdrag, där jag får lära mig mycket och dessutom får möjlighet att träffa många nya människor från hela Myndighetssverige.

 

Hur kom du i kontakt med Dokumentera?
Jag hittade en jobbannons på Linkedin från Dokumentera. De sökte en kommunikatör inom offentlig verksamhet. Det stod att man även skulle vilja jobba som teknisk skribent, jag hade aldrig hört talas om den rollen innan och blev nyfiken. Jag gjorde en ansökan och blev senare uppringd.

 

Vad tycker du är mest spännande med att jobba som kommunikatör?
Det roligaste med mitt jobb är att den ena dagen är inte den andra lik. Jag gillar kombinationen av strategiskt och operativt arbete.

 

Hur kommer det sig att du alltid arbetat inom offentlig sektor?
Att jobba inom offentlig sektor passar mig bra eftersom jag tycker om att göra nytta för samhället. Idag har jag lång erfarenhet från arbete inom offentlig sektor vilket också är en stor fördel. Jag har förståelse för hur det fungerar på en myndighet och jag vet att processer kan ta lång tid.

DELA