Nyheter

Annika är länken mellan verksamhet och förvaltning

Skriven av Eva Jangö

Hos Dokumentera har Annika Berglund hittat en roll som passar henne som hand i handske. I sitt uppdrag hos kunden arbetar hon med teknisk dokumentation och skapar samsyn mellan verksamhet och förvaltning.

Hur hittade du till Dokumentera?
En tidigare arbetskamrat som nu arbetar hos Dokumentera gick ut i sitt sociala flöde och frågade om någon var intresserad av att bli konsult här. Jag kände direkt att det här passade mig. Tidigare har jag arbetat med content management som programmerare, systemutvecklare och projektledare. Så jag har stor vana vid att ta fram de system som behövs för att dokumentera.

Vilket intryck har du fått av företaget?
Mitt intryck av Dokumentera är att det är ett humant företag. Alla som jobbar här är så mänskliga, eftertänksamma och vänliga. Det är ett mjukt och fint gäng – jag känner att jag hamnat bland likasinnade.

Vad gör du på det konsultuppdrag som du har nu?
Jag har ett uppdrag hos en kund i energibranschen. Där fungerar jag som en länk mellan verksamheten och förvaltningen i olika projekt. Jag driver frågan om dokumentation i projekten och att den blir utformad så att den skapar samsyn mellan verksamheten och förvaltningen. Det handlar om att se till att dokumentationen blir gjord och lämnas in, att komponenter registreras, och att dokumentationen innehåller det förvaltningen behöver t ex för att kunna sköta underhåll. Jag håller koll på vilka som behöver granska dokumenten, vilka kompetenser som krävs för det och var dokumentationen ska sparas.

Vad gör du när du inte jobbar?
Jag gillar att komma ut och röra mig i naturen – allt som har med motion att göra.

DELA
Författare
Eva JangöTeknisk skribent

Eva har en journalistexamen med bred erfarenhet av redaktionellt arbete och intern kommunikation. Hon har ord om sig att vara en skicklig skribent men har även arbetat med att bygga informationsstrukturer, hantera behörigheter, utbilda användare och skriva presentationer och manualer för SharePoint.