White papers

Content management – Informationshantering utan smärta

Skriven av Peder Abrahamsson
informationshantering

“Den ligger på servern”. Du har kanske hört den förut? Du har kanske dragit en djup suck, placerat muspekaren över serverikonen, klickat och påbörjat den smärtsamma processen “Hitta filen”. En vanlig smärta inom många organisationer som turligt nog är högst behandlingsbar. Applicera endast Content management på det smärtande området och låt det verka.

Olika typer av innehåll – så kallat content – genomsyrar hela verksamheten från toppen till botten genom alla affärsprocesser. Därför är det inte ovanligt att informationsmängden som verksamheten samlar på sig under åren till slut blir så enorm att den blir oöverskådlig. Var finns filen? Vilken version är det som gäller? Gäller dokumentet fortfarande?

Det är här Content Management (CM) kommer in i bilden genom att hjälpa till att kontrollera den ständigt ökande mängden content. Ett flöde introduceras – en content-livscykel – som hanterar informationen från skapande till utvärdering och borttagning. Det sparar verksamheten tid, pengar och huvudvärk.

DELA
Författare
Peder AbrahamssonWriter

Peder har en examen i kognitionsvetenskap och är duktig på hur människor tar in, bearbetar och förstår information. Han har erfarenhet av textbearbetning i tekniska projekt, kommunikation med mjukvaruutvecklare och informationsstrukturering. Bland annat har han utfört analyser utifrån stora informationsmängder för att säkra korrekt hantering och efterlevnad av dataskyddsförordningen GDPR.

Kunskap

Ännu mer kunskap

Här hittar du andra artiklar som vi tror kan intressera dig.

Lär dig mer