Nyheter

Dokumentation som skapar värde är viktigt för Birgitta

Skriven av Eva Jangö

Dokumentation har gått som en röd tråd genom hela Birgittas yrkesliv. För henne är det en drivkraft att se hur god dokumentation kommer till nytta och fyller sitt syfte. Hennes långa erfarenhet inom IT-sektorn kommer väl till pass i hennes nya roll som konsult hos Dokumentera. Välkommen till oss Birgitta!

Hur skulle du beskriva Dokumentera?
Det är ett väldigt vänligt och professionellt företag. Jag fick ett bra intryck genast vid första kontakten.

Berätta om ditt nuvarande uppdrag!
Jag arbetar som teknisk projektkoordinator. Det är ett uppdrag där jag har en kombinerad roll, dels med dokumentation och dels med projektarbete. En viktig del i projektarbetet är att koordinera affärsverksamheten och IT. Det liknar många arbetsuppgifter jag haft tidigare under mitt yrkesliv, då jag jobbat som projektledare och produktägare.

 

Vad är din styrka i yrkesrollen?
Jag är bra på att skapa ordning och på att se till att saker blir gjorda. Jag kan överblicka brett samtidigt som jag ser detaljer som är viktiga för helheten. Jag har arbetat inom IT i hela mitt yrkesliv och har bred kunskap på området.

 

Vad tycker du är extra intressant inom dokumentation?
Jag har alltid värdesatt dokumentation – det har gått som en röd tråd genom hela mitt yrkesliv. För mig är det viktigt att det jag gör verkligen kommer till användning för målgruppen. Ett dokument ska inte bli en skrivbordsprodukt – det ska leva vidare när jag lämnat uppdraget. Min belöning kommer när jag ser att det jag gjort kommer till nytta.

Tyvärr är dokumentation ofta inte prioriterat, kanske på grund av tidsbrist eller ointresse. Men dokumentationen är viktigare än de flesta inser. Ofta förstår man det för sent, som när en nyckelresurs slutar i företaget.

 

Vad gör du när du inte arbetar med dokumentation?
Jag tycker väldigt mycket om att resa och att uppleva andra länders natur, kultur och mat. Förr valde jag och min man resmål efter var det fanns bäst berg-och-dalbanor. Det har gjort att jag vet en hel del om nöjesparker i olika länder.

DELA
Författare
Eva JangöTeknisk skribent

Eva har en journalistexamen med bred erfarenhet av redaktionellt arbete och intern kommunikation. Hon har ord om sig att vara en skicklig skribent men har även arbetat med att bygga informationsstrukturer, hantera behörigheter, utbilda användare och skriva presentationer och manualer för SharePoint.