Nyheter

Hej Eva!

Evas motto är “Skriv för läsaren” och hon är riktigt vass på att formulera texter som når fram på mottagarens villkor. Eva är journalist med bred erfarenhet av information, redaktionellt arbete och intern kommunikation. Hon har bl a varit verksamhetsprojektledare och kravställare och ryggar inte för komplexa IT-frågor. Nu finns Eva på Dokumentera och det är vi glada över, varmt välkommen Eva!

Hur skulle du beskriva Dokumentera?
Mitt intryck är ett gäng glada duktiga medarbetare, som gärna delar med sig av sin kompetens. Det har gjort att jag känt mig väldigt välkommen. Jag uppskattar också att vi har regelbundna träffar så att man känner en god sammanhållning med övriga kollegor.

Berätta om ditt nuvarande uppdrag!
Jag är på ett stort företag i banksektorn och hjälper dem med att sätta upp en portal i Sharepoint där de ska samla viss typ av information. Jag skriver dokument på både svenska och engelska och översätter däremellan. Sedan hugger jag även in på flera andra områden där det finns ett behov.

Vad är din styrka som teknisk skribent?
Jag är väldigt skicklig på att utgå från mottagarens behov när jag skriver. Jag har tidigare jobbat mycket med intern kommunikation och jag tycker inte att det är så stor skillnad mellan det och dokumentation. Du måste alltid skriva för en tydlig mottagare eller målgrupp för att nå fram, annars är allt arbete förgäves. Jag är också van att strukturera fakta, hålla deadlines och är van att samarbeta med IT-folk.

Vad tycker du är extra intressant inom dokumentation?
Jag älskar att skriva, gärna på engelska, men svenska språket är min passion genom både arv och miljö. Genom att skriva och dokumentera för medarbetarna i en organisation kan man faktiskt leda, utveckla och effektivisera organisationen, och det tycker jag är kul. Det är också tillfredsställande att se resultatet av sitt arbete.

Jag har förstått att du och en väninna har ett lite annorlunda Projekt…berätta!
Ja, vi kallar det vårt Projekt…och det innebär att vi under tolv års tid har gått varenda meter från Grisslehamn i Roslagen till Borghamn söder om Vadstena. Vi har även tidigare gillat att promenera tillsammans och började med att gå Roslagsleden. Vi fortsatte sedan med Sörmlandsleden med ambitionen att fortsätta med Östgötaleden eftersom den också ingår i samma Europavandringsled. Östgötaleden var dock i så dåligt skick att vi istället fortsatte på pilgrimsleder till Vadstena. Att vandra är ett roligt sätt att se Sverige och olika sevärdheter, vara i naturen, prata och lösa världens problem på samma gång.

DELA