Nyheter

Ingalill gillar kombinationen av teknik och dokumentation

Skriven av Johan Helander
ingalill

Med en bred bakgrund som bland annat svetsare, elingenjör och många år inom bilbranschen har nu Ingalill Bäckman valt Dokumentera som sin arbetsgivare. Det tackar vi för.

Vilket är ditt intryck av Dokumentera som arbetsgivare? 
Det känns verkligen att Dokumentera värnar och värdesätter kompetens och erfarenhet, och inte är åldersfixerade som annars kan vara ganska vanligt på arbetsmarknaden. Jag bor i Göteborg och kunden i mitt nuvarande uppdrag har kontor i Stockholm, så jag har fått möjlighet att arbeta på distans, vilket fungerar jättebra.

Berätta om ditt nuvarande uppdrag.
Jag har ett långt uppdrag som dokumentsamordnare på en svensk myndighet, där jag bland annat samordnar granskning av teknisk dokumentation. Jag jobbar även med uppdatering av ritningar, och då har jag stor nytta av mina kunskaper från när jag arbetat med CAD-konstruktion i tidigare arbeten.

Vad tycker du är roligast med dokumentsamordning?
Det är spännande med alla kontakter med olika typer av människor och roller, och att lösa problem och knutar i det dagliga arbetet. Det är en helt ny bransch för mig men som dokumentsamordnare finns många kopplingar med vad jag gjort på tidigare arbetsplatser.Till exempel jobbade jag i flera år med reservdelar och reservdelskataloger inom bilbranschen, då är det också viktigt med ordning och reda. 

Hur kom du i kontakt med Dokumentera?
Jag kom i kontakt med Dokumentera via Trygghetsrådet när jag ville byta bransch, och jag tyckte att kombinationen teknik och dokumentation lät spännande och skulle passa mig.

Vad gör du när du inte jobbar?
Jag är väldigt fotbollsintresserad, jag till och med gifte mig på en fotbollsplan. Jag tycker också mycket om att resa och gör det så ofta jag kan. På senare år har jag upptäckt att jag tycker att det är väldigt roligt att ge mig ut och resa på egen hand. Första gången var det lite ovant men nu mår jag bra av det. Jag tycker också om att få utlopp för min kreativa sida, jag målar en del och gör även egna julkort. Jag älskar katter så ibland är de motiv på julkorten. Förutom det så älskar jag att busa med mitt barnbarn.

DELA
Författare
Johan HelanderTeknisk skribent

Johan är en av våra tekniska skribenter, och har bland annat jobbat med att ta fram nya arbetssätt och skapa strukturer för dokumentation. Johan har en bakgrund inom Public Service, bland annat som chef och projektledare, och intresserar sig för utbildning och lärande, och att göra det komplicerade mer begripligt.