Hur effektiv är er dokumentationshantering? Få koll med vårt test
Nyheter

Malin skapar struktur för IT-dokumenten

Skriven av Eva Jangö

Hur skulle du vilja beskriva Dokumentera?
Det är ett stort litet företag som känns spännande. Aktiviteten är febril med stort tryck på säljarbetet. Det gillar jag! Jag kände mig väldigt välkommen, och det finns otroligt mycket kompetens i företaget med personer med olika bakgrund.

 

Vad gör du på ditt nuvarande uppdrag?
Jag är på en myndighet tillsammans med två andra kollegor från Dokumentera. Vi arbetar i ett projekt som syftar till att strukturera myndighetens IT-dokumentation. Idag finns det en otydlighet om vem som ska dokumentera vad, med gränsdragningsproblematik mellan olika enheter. Här bidrar vi med vår expertis. Min roll är inom ett delprojekt för systemdriftens dokumentation. Där har jag gjort en kartläggning och tar fram en dokumentationsprocess. 

 

Hur var det att börja på nytt jobb på distans under pandemin?
Jag började med att vara inne på Dokumenteras kontor för en tre dagars introduktion. Det var guld värt! Att komma in på uppdraget per distans var lite svårare, men man vänjer sig. Konsultrollen är inte ny för mig – jag har varit konsult tidigare – men det blir annorlunda när man inte kan träffa dem man ska arbeta tillsammans med.

 

Vad gör du när du inte jobbar?
Jag är hästtjej och rider sedan många år. Sedan någon månad rider jag en irish cob som heter Orion en dag i veckan. Jag har hund också, och ett fritidshus i Hälsingland nära en sjö där jag fiskar. 

DELA
Författare
Eva JangöTeknisk skribent

Eva har en journalistexamen med bred erfarenhet av redaktionellt arbete och intern kommunikation. Hon har ord om sig att vara en skicklig skribent men har även arbetat med att bygga informationsstrukturer, hantera behörigheter, utbilda användare och skriva presentationer och manualer för SharePoint.