Nyheter

Maria har känsla för språk

Skriven av Eva Jangö
maria

Maria är van att fundera över hur hon ska formulera sig i texter i olika sammanhang. Hennes språkbakgrund kommer väl till pass nu när hon börjat som teknisk skribent hos oss på Dokumentera. Välkommen till oss Maria!

Hur hittade du till Dokumentera?
Jag är utbildad översättare från engelska till svenska, och har tidigare jobbat som undertextare för teve och med teknisk dokumentation, manualer och användargränssnitt. Jag hade just pluggat i ett och ett halvt år – läst pedagogik, digital tillgänglighet, klarspråk och språkvård – när jag hittade en annons från Dokumentera hos Arbetsförmedlingen. Den stämde ju bra med min bakgrund, så jag sökte jobbet och fick det.

Vilket intryck har du fått av företaget?
Jag har fått ett gott intryck. Hos Dokumentera är man måna om sina anställda, och jobbar för att det ska fungera bra på uppdragen genom god kommunikation mellan konsulterna och säljarna. Det känns väldigt bra.

Vad gör du på det konsultuppdrag som du har nu?
Jag är hos en leverantör av solcellsprodukter och arbetar med dokumentation som behövs för CE-märkning, bland annat operatörsmanualer och servicemanualer. CE-märkning krävs för att få sälja produkter inom EU.

Vad gör du när du inte jobbar?
Jag påtar i min trädgård – odlar grönsaker och beskär träd. Sedan gillar jag att sy, men det blir inte så mycket tid för det numera. Det blir mest att jag lappar och lagar barnens kläder. 

DELA
Författare
Eva JangöTeknisk skribent

Eva har en journalistexamen med bred erfarenhet av redaktionellt arbete och intern kommunikation. Hon har ord om sig att vara en skicklig skribent men har även arbetat med att bygga informationsstrukturer, hantera behörigheter, utbilda användare och skriva presentationer och manualer för SharePoint.