Nyheter

Marie Ann vill komma till essensen

Marie Ann har lång erfarenhet av internationell strategisk och operativ marknads- och kommunikationsarbete, verksamhetsutveckling och projektledning. Hon har ett skarpt öga för text och design och hur man omvandlar ett komplext innehåll så att det blir enkelt och begripligt för målgruppen. Varmt välkommen Marie Ann!

Vilket är ditt intryck av Dokumentera som arbetsgivare? 
Det är ett vänligt och professionellt bolag som har ett tydligt fokus och syfte. Det finns även en generositet och omsorg om både konsulter och kunder. Det är därför ett riktigt bra konsultbolag.

Berätta om ditt senaste uppdrag.
I mitt första uppdrag jobbade jag med design och språk genom att uppdatera manualerna för ett tekniskt innovationsbolag. I mitt senaste uppdrag har jag jobbat som kommunikatör på en myndighet där jag bl a jobbat med förändringskommunikation, grafisk design och som skribent.

Vad tycker är mest spännande med teknisk dokumentation och kommunikation?
Jag tycker om att göra komplicerade saker begripliga. Att på olika sätt göra det enkelt för mottagaren att förstå eller agera. Det handlar om att komma till essensen, att förstå syftet med kommunikationen och sedan göra det så lätt som möjligt för mottagaren att förstå. Det tycker jag är kul. Där spelar även design en viktig roll för mig, att både göra det estetiskt tilltalande och funktionellt. Det hänger ihop. 

Du är uppväxt i en företagarfamilj, hur har det påverkat dig?
Mina föräldrar drev ett elektronikbolag som utvecklade produkter inom strömförsörjnings- och försvarsområdet. Jag fick på ett vis företagandet med frukostflingorna. Det var en naturlig del av livet och som har lärt mig hur företagande kan vara något riktigt fint. Att det kan vara både ett sätt att uttrycka sin kreativitet och förmåga, men även ett ansvar att ta hand om sina anställda. Jag blev senare aktiv ägare och styrelsemedlem i bolaget, och jag jobbade även operativt ett antal år med marknad och kommunikation för att driva på marknads- och produktutvecklingen. Det lärde mig väldigt mycket om ledarskap. Det centrala i mitt engagemang i bolaget har varit vikten av att vi mår bra, att vi tillsammans både utvecklar verksamheten och utvecklas som människor.

DELA