Nyheter

Mauro gillar ordning och reda, blandat med slipdamm och bus

Skriven av Johan Helander

Mauro Betancourt har äntligen kommit till oss på Dokumentera efter att, med en ekonomisk utbildning i ryggen, bland annat jobbat som egenföretagare, möbelsnickare och senare med betalsystem inom lokaltrafiken och med anläggningsprojekt. Välkommen Mauro!

Vilket är ditt intryck av Dokumentera som arbetsgivare? 
Mitt första intryck fick jag faktiskt innan jag ens haft min första arbetsdag. Jag blev bjuden på Dokumenteras sommarfest, vilket kändes väldigt generöst och det var kul att träffa alla blivande kollegor. Annars är intrycket hittills att Dokumentera är väldigt måna om sina anställda, att man ska må bra på sitt konsultuppdrag och jag känner att min kompetens värderas. 

Hur kom du i kontakt med Dokumentera?
Det var en bekant som hade kontakter på Dokumentera som tipsade mig, så jag tog helt enkelt och skickade ett mejl med mitt cv och presenterade mig.

Berätta om ditt uppdrag.
Jag är på ett uppdrag som dokumentationsansvarig inom en svensk myndighet och jobbar i flera projekt med samordning av teknisk dokumentation. Det innebär att jag har koll på, och ställer krav på, dokumentationen i ett projekts alla faser. Det är viktigt att se till att de strukturer och regler som gäller för dokumentation inom branschen följs.

Vad tycker du är mest spännande med ditt uppdrag?
De projekt jag jobbar med har en stor mängd dokumentation, så det är utmanande att hålla koll på allt och lösa problem som dyker upp. Det är också kul och såklart väldigt viktigt att ha goda relationer med de personer och roller som ingår i projektet.

När du inte jobbar, vad gör du då? 
Jag tycker om att resa och så har jag ju jobbat med möbelsnickeri tidigare, så snickrar gör jag ibland. Nu när jag har familj så vill jag dock allra helst spendera min fritid med dem, och det absolut bästa är att få busa med min lille son. Matlagning är också ett stort intresse och jag tycker själv att jag utvecklas och blir bättre.

DELA
Författare
Johan HelanderTeknisk skribent

Johan är en av våra tekniska skribenter, och har bland annat jobbat med att ta fram nya arbetssätt och skapa strukturer för dokumentation. Johan har en bakgrund inom Public Service, bland annat som chef och projektledare, och intresserar sig för utbildning och lärande, och att göra det komplicerade mer begripligt.