Nyheter

Mette orienterar rätt i dokumentationen

Skriven av Eva Jangö
mette

Mette har tio års erfarenhet av att arbeta brett med dokumentation i multinationella projekt inom el- och transportbranschen. I januari hälsade vi henne välkommen till Dokumentera.

Vilket är ditt intryck av Dokumentera som nyanställd?
Dokumentera är ett intelligent företag som specialiserat sig på dokumentation. Konsultbolaget jobbar för att få kompetenta resurser till avancerade, roliga uppdrag hos etablerade kunder som har en sund syn på arbete och balans i livet. Det är så skönt att arbeta i ett företag som inte tar sig an uppdrag som inte har förutsättningar att fungera för medarbetarna.

Vad gör du på ditt nuvarande uppdrag?
Jag har ett uppdrag som dokumentationsansvarig hos en kund i energibranschen. Det är ett bra uppdrag där kunden har respekt för min kompetens. Projekten här är stora, men inte riktigt lika stora som dem jag jobbat i innan jag kom till Dokumentera. Det är skönt eftersom jag har lättare att få överblick. 

Vad innebär din roll som dokumentationsansvarig hos kunden?
Dokumentation är lite som orientering. Om alla vet var det är målgång och vilka kontrollpunkterna är för att komma dit så går det bra. Det gäller både medarbetare, konsulter och intressenter. Jag håller rätt på kontrollerna och ser till att alla passerar dem. Jag ser till att allting loggas, så att det blir spårbart och så att all dokumentation som ska ingå enligt kontraktet också lämnas in. Det är lätt att tappa bort saker om det är bråttom och det inte finns någon som håller koll, och det kan bli kostsamt både vad gäller tid och pengar. Jag håller efter “svansen” och ser till att dokumentationen håller kontraktuell nivå. Ibland innebär det att jag får dämpa de som vill uppnå perfektion i dokumentationen på bekostnad av den totala leveransen. 

Vad har du för intressen utöver jobbet?
Jag älskar skapandeprocessen! Det gäller oavsett om det handlar om att inreda vardagsrummet, att anlägga en trädgård eller att måla en tavla. Det är det kreativa i själva skapandet som jag älskar. Då lever jag bara i nuet. Livet är en resa, inte ett mål.

DELA
Författare
Eva JangöTeknisk skribent

Eva har en journalistexamen med bred erfarenhet av redaktionellt arbete och intern kommunikation. Hon har ord om sig att vara en skicklig skribent men har även arbetat med att bygga informationsstrukturer, hantera behörigheter, utbilda användare och skriva presentationer och manualer för SharePoint.