Nyheter

Qais bidrar till framtidens samhälle

Skriven av Anna Manfredsson

Efter flera år som CAD- och brandprojektör hos två stora konsultföretag ville byggingenjören Qais Eqbal vidga vyerna och nätverket. Med ett brinnande intresse för samhällsutveckling och sina medmänniskor får han i sitt uppdrag bidra till Sveriges framtida infrastruktur. Vi hälsar Qais varmt välkommen till Dokumentera!

Hur kom du i kontakt med Dokumentera?
Jag såg två olika annonser på nätet. Båda lockade mig att ta reda på mer. När jag såg att medarbetarna på Dokumentera verkar trivas, att det ordnas många aktiviteter och att konsulterna jobbar väldigt brett, såg jag möjligheten att utvidga mitt nätverk ytterligare. När jag hörde av mig visade det sig att de två annonserna var för samma tjänst.

Så vad var det för uppdrag? Och vad gör du där?
Jag jobbar med ett stort och långsiktigt infrastrukturprojekt som har många inblandade aktörer. I uppdraget är jag arbetsberedare samt BIM- och CAD-samordnare, och hjälper installatörerna med att ta fram 2D-ritningar utifrån 3D-modellen. Hela projektet är projekterat i en jättestor 3D-modell. Den har inte alla som jobbar på produktionen tillgång till. Jag förser dem därför med 2D-ritningar av mindre delar av modellen.

Vad tycker du är mest spännande med jobbet som BIM- och CAD-samordnare?
Det mest spännande är att kunna förstå hur modellen ser ut och hur vi tänker att delarna ska byggas. Jag står mitt emellan 3D-modellen och verkligheten. Mötet mellan dessa innebär en hel del utmaningar.

Vad gör du på fritiden?
Jag tar hand om mitt barn. Vid sidan av är jag ordförande för min bostadsrättsförening. Dessutom är jag ordförande för en ideell kulturförening, som skapar aktiviteter och evenemang för ungdomar och medlemmar. 

Vilket är ditt intryck av Dokumentera som nyanställd?
Det är ett roligt gäng med många olika kunskaper och bakgrunder. Kollegorna på Dokumentera ger ytterligare ett nätverk som är värdefullt för mig, dit jag kan vända mig när jag behöver hjälp.

DELA
Författare
Anna ManfredssonKommunikatör