White papers

Så skapar du ordning och reda bland dokumenten

Skriven av Eva Jangö
ordning och reda bland dokumenten

HR jobbar med arbetsgivarvarumärket. Juristerna ansvarar för affärsjuridiken. Kommunikatörerna stödjer ledningen med strategisk kommunikation. IT tillhandahåller verktygen. Men vem i organisationen ser till så att det finns mallar, regler för hur rutinbeskrivningar ska se ut, rutiner för dokumenthantering eller riktlinjer för vilket verktyg som ska användas för att lagra vilken information? Här kommer några goda råd för hur du skapar ordning och reda bland dokumenten.

I många företag är nog svaret ”ingen” på några eller flera av frågorna ovan. Uppdraget att skapa och upprätthålla regler för var och hur information ska lagras faller lätt mellan stolarna. Men med rätt lagringsytor, lättåtkomliga mallar och förankrade riktlinjer för dokumenthanteringen slipper medarbetarna i företaget ägna så mycket tid åt att leta dokument. Fyll i formuläret för att ladda ned artikeln.

DELA
Författare
Eva JangöTeknisk skribent

Eva har en journalistexamen med bred erfarenhet av redaktionellt arbete och intern kommunikation. Hon har ord om sig att vara en skicklig skribent men har även arbetat med att bygga informationsstrukturer, hantera behörigheter, utbilda användare och skriva presentationer och manualer för SharePoint.

Kunskap

Ännu mer kunskap

Här hittar du andra artiklar som vi tror kan intressera dig.

Lär dig mer