Nyheter

Teknik och text får Marika att trivas

Skriven av Maria Åhman
marika

Marika Frank är civilingenjören som ville byta bana. Hos Dokumentera får hon kombinera sin tekniska bakgrund med sitt intresse för text och bild. Välkommen till oss, Marika!

Hur hittade du till Dokumentera?
Jag ville byta bana. Jag ville få möjlighet att fokusera mer på att skriva, för jag tycker att det är väldigt roligt. Eftersom jag har en teknisk bakgrund och en massa kreativa intressen tänkte jag att teknikinformation kunde passa. Och när jag letade efter företag som håller på med det hittade jag Dokumentera. De har en annan vinkling än andra företag i branschen, och jag kände att de sysslar med det som jag vill hålla på med, så jag ringde dem.

Vilket intryck har du fått av företaget?
Dokumentera verkar vara ett bra och trevligt företag. De anställda är ofta lite äldre och har erfarenhet och kunskap inom olika områden, och jag har fått intryck av att man kan få hjälp och tips av dem om man skulle behöva det.

Vad gör du på ditt nuvarande uppdrag?
Rollen heter Content curator, och jag är inblandad i rätt många olika saker. Jag samarbetar med utvecklare för att utveckla en SharePoint-plattform för marknadskommunikation utifrån de krav och behov som finns. Men jag håller också utbildningar och skriver nyhetsbrev, rutinbeskrivningar, lathundar och guider. Det är roligt att det är varierat!

Vad gör du när du inte jobbar?
Jag har väldigt många intressen. Jag har en liten keramikverkstad, målar akvareller och håller på med foto och bildbehandling. Sedan gillar jag att dansa och har nyligen börjat med linedance.

DELA
Författare
Maria ÅhmanTeknisk skribent

Maria har mångårig erfarenhet av att arbeta med texter för olika målgrupper. Hon har arbetat med teknikinformation och texter för skärmar, men har även skrivit processbeskrivningar och varit involverad i terminologiarbete. Hon brinner för klarspråk och är väl medveten om att det är mottagaren all kommunikation måste utgå ifrån.