White papers

Undvik brandkårsutryckningar med IT­-dokumentation

Skriven av Anders Blixt
undvik brandkärsutryckningar med it dokumentation

Ordning och reda är dokumentationens A och O. När IT-problemen hopar sig och stressnivån höjs, behöver du knappast fler problem i att hitta rätt dokument. Kanske stöter du plötsligt på ett nytt problem och mitt i allt så hittar du inte manualen för att identifiera och lösa felet. Känner du att du inte riktigt har den koll på dokumentationen du borde ha om något oförutsett händer?

Problem och störningar stöter man alltid på oavsett bransch. Men att vara väl förberedd när de kommer sparar dig ilska, frustration och höjt blodtryck. Att få en bra struktur kan dock vara knepigare än man tror.

Med en bra ordning på dokumenten, slipper du situationer där du exempelvis aldrig hittar den där användarhandledningen du letat efter. Det blir också mindre tidsförluster eftersom alla dokument har samma filformat och är märkta med rätt namn. Då kan du enkelt söka upp dem och redigera dem utan konstigheter.

Att ha ordning och reda gör inte bara att man slipper onödig frustration och stress. Man jobbar även mer effektivt och slipper tidsförluster. Man kan tänka på dokumentationen som en sorts försäkring. Man lägger tiden och kostnaden som krävs för att hålla struktur och ordning bland sina dokument, för att slippa stora driftstopp och störningar när det händer något.       

Vill du veta mer om hur du strukturerar dina dokument och sparar tid och pengar genom ordning och reda bland dina dokument, läs artikeln skriven av Anders Blixt som är senior teknisk skribent hos oss. Ladda ned hela artikeln genom att fylla i formuläret.

DELA
Författare
Anders BlixtWriter

Kunskap

Ännu mer kunskap

Här hittar du andra artiklar som vi tror kan intressera dig.

Lär dig mer