Nyheter

Välkommen Åsa!

Med kandidatexamen i både data- och systemvetenskap och journalistik har Åsa den perfekta bakgrunden som konsult på Dokumentera. Utöver ett tekniskt intresse, är Åsa också mycket intresserad av språk och nu får hon möjlighet att kombinera sina intressen i rollen som teknisk skribent. Varmt välkommen till Dokumentera Åsa!

Hur skulle du beskriva Dokumentera?
Ett ambitiöst företag med en bred kompetens inom teknisk dokumentation, där man som medarbetare känner sig välkommen och sedd.

Berätta om ditt senaste uppdrag! 
Jag jobbade med dokumentation för data-, tele- och radiokommunikation i ett större infrastrukturprojekt. Jag och en kollega stöttade de ansvariga för de olika ingående systemen med att ta fram, redigera och språkgranska dokumentationen och även se över format och layout. 

Vad är din styrka som teknisk skribent?
Jag är nyfiken, vilket är en styrka som teknisk skribent. Man måste gilla att lära sig saker om allt möjligt, och eftersom jag har bakgrund som journalist är jag också bra på att skriva. Som journalist måste man lära sig att inte vara rädd för att verka dum. Det är också en styrka som teknisk skribent som konsult, där man, liksom journalisten, måste sätta sig in i alla möjliga områden. 

Vad tycker du är extra intressant inom dokumentation?
Jag tycker om att göra något som är komplicerat lättillgängligt. Det är inte alltid så lätt som man skulle kunna tro. Även om man gillar att skriva har man kanske inte förståelsen eller kunskapen för hur man skriver begripligt, lättläst och tydligt. Jag gillar att strama upp det utsvävande, anpassa texten för formen och hitta exaktheten.

Vad gör du när du inte arbetar med dokumentation?
Jag har ett stort språkintresse och har läst både ryska och franska på universitetsnivå. Studierna i Ryssland, sammanlagt i ett år uppdelat vid flera tillfälle, var omtumlande, spännande och intressanta. Med start denna vecka ska jag försöka lära mig att behärska ett tredje alfabet. Jag ska börja studera persiska på ABF!

DELA