Content management - Informationshantering utan smärta

Christian Salomonsson
  • Christian Salomonsson

“Den ligger på servern”. Du har kanske hört den förut? Du har kanske dragit en djup suck, placerat muspekaren över serverikonen, klickat och påbörjat den smärtsamma processen “Hitta filen”. En vanlig smärta inom många organisationer som turligt nog är högst behandlingsbar. Applicera endast Content management på det smärtande området och låt det verka.

Olika typer av innehåll - så kallat content - genomsyrar hela verksamheten från toppen till botten genom alla affärsprocesser. Därför är det inte ovanligt att informationsmängden som verksamheten samlar på sig under åren till slut blir så enorm att den blir oöverskådlig. Var finns filen? Vilken version är det som gäller? Gäller dokumentet fortfarande?

Det är här Content Management (CM) kommer in i bilden genom att hjälpa till att kontrollera den ständigt ökande mängden content. Ett flöde introduceras - en content-livscykel - som hanterar informationen från skapande till utvärdering och borttagning. Det sparar verksamheten tid, pengar och huvudvärk.