Jobba hos oss /Teknisk skribent med IT-kunskap

Teknisk skribent med IT-kunskap

Kundens informations- och dokumentationsutmaningar är vår vardag och vår passion. Vi tycker dokumentation är kul!

Heltid
Stockholm

Är du personen vi söker?

Skicka gärna din ansökan så kontaktar vi dig inom kort.

Om användardokumentation
Arbetsuppgifter
Vi söker

Är nu noggrann och strukturerad? Har du djup IT-kunskap, gärna med erfarenhet av API:er och eller E-commerce-plattformar? Vill du hjälpa våra kunder med att skapa en dokumentation i världsklass?

Vi växer och söker fler fantastiska kollegor!

Vi har spännade uppdrag på gång hos våra kunder och nu söker vi dig med en mycket god IT-kunskap som vill jobba som teknisk skribent och utvecklas som konsult. Placering för tjänsten är Stor-Stockholm hos våra kunder. Våra egna lokaler ligger i Skeppsholmen.

Som konsulter är våra kunders dokumentation vår kärnverksamhet. Vi hjälper kunderna att analysera, skriva och organisera deras dokumentation. Teknisk förståelse och erfarenhet är viktigt likaväl som lyhördhet, nyfikenhet samt ett intresse för kundens behov. Våra kunder finns i många olika branscher och om du har erfarenhet från IT, telekom, kraftindustri, finans, försvar och mjukvaruutveckling är det meriterande. Det viktigaste är att du har god IT-kunskap, gärna erfarenhet av att jobba med API:er och/eller E-commerce-plattformar. Och att du är bra på att skriva och strukturera texter och tycker att dokumentation är viktigt och intressant, förstås!

Dokumentera är ett konsultföretag som växer och utvecklas med sina anställda. Som medarbetare hos oss har du marknadens bästa tekniska skribenter och dokumentationsspecialister som kollegor. Du jobbar med intressanta uppdrag hos våra framgångsrika kunder. Vi har korta beslutsvägar, högt i tak och är öppna för att utvecklas med dina idéer. ​Gemensamt för oss på Dokumentera är vårt intresse för språk och teknik. 

Vi söker dig som:

 • Erfarenhet av att jobba med olika typer av teknisk information och dokumentation
 • Erfarenhet av mer kvalificerade roller i en eller flera av de branscher vi jobbar i såsom exempelvis telekom, IT, bank/finans, myndigheter, infrastruktur, tåg, energi och Medtech
 • Mycket goda IT-kunskaper såsom systemutveckling, IT-drift etc
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska.  
 • God social kompetens.
 • Goda kunskaper i Officepaketet.

Meriterande men inget krav:

 • Erfarenhet av att arbeta i rollen som teknisk skribent/teknisk kommunikatör
 • Erfarenhet av att arbeta med UX-writing
 • Akademisk examen eller motsvarande, t ex som systemvetare
 • Kunskaper inom Klarspråk och tillgänglighet (WCAG)
 • Goda kunskaper i dokumenthanterings/dokumentations/projektsystem, t ex Sharepoint, Confluence, Markdown, Jira osv 

Känner igen dig i beskrivningen? Skicka in din ansökan genom att fylla i formuläret till vänster. Skriv in ditt personliga brev i avsett fält eller bifoga ett brev tillsammans med ditt cv. Gör det redan idag! Har du frågor? Slå en signal till Johan Helander på 076 496 61 66. Vi rekryterar löpande.

 

Fler lediga tjänster

Som konsult på Dokumentera hjälper du våra kunder att bli mer effektiva och framgångsrika med professionell information och dokumentation.

Kan du inte hitta din roll? Gör en spontanansökan