Dokumentsamordning i projekt

Dokumentsamordning i projekt är en av våra specialiteter. Våra konsulter har både den erfarenhet och kompetens som krävs och älskar arbetet. Låt oss bidra med den kontroll, struktur och kommunikation som dina projekt kräver.

Tjänster /Dokumentsamordning i projekt

Få ordning på dokumentationen

Kontakta oss för ett kostnadsfritt samtal där vi utforskar vad vi kan hjälpa er med

Boka ett samtal

Om Dokumentsamordning i projekt

Den kanske allra vanligaste rollen för en dokumentsamordnare är operativ, i stora anläggningsprojekt. Arbetet handlar i grund och botten om kontroll, struktur och kommunikation. Rätt dokument ska levereras vid rätt tillfälle och i rätt antal, de ska ha rätt utformning och utseende, leva upp till uppsatta regelverk, godkännas och slutligen lagras på rätt ställe.

Dokumentsamordnarens roll är i många fall kritisk för projektet, avdelningen eller hela verksamheten. Dokumentsamordnaren fungerar som ett nav för berörda intressenter och ser till att dokumenten inte fastnar någonstans på vägen, så att dokumentationsprocessen samt dokumentleveransen flyter på som den ska både inom verksamheten och mellan verksamheten och kunderna. Om man har brister i dokumentsamordningen uppstår det luckor i kvalitet och i värsta fall även omfattning av dokumentationen. Ett komponentblad kanske inte känns viktigt just då, men när det är dags att underhålla anläggningen är det avgörande att kunna använda rätt reservdelar. Ingen vill bygga in risker för stoppande fel i sin anläggning!

Våra konsulter har både den erfarenhet och kompetens som krävs och älskar arbetet. De besitter dessutom en stor social kompetens, något vi av erfarenhet vet är en avgörande faktor för en fungerande, lösningsorienterad kommunikation mellan parterna i projektet.

Så tycker våra kunder

" Dokumentera är lyhörda, lätta att jobba med och förstår våra behov. Deras konsult hjälpte oss att bygga upp en portal för vårt nya arbetssätt vilket inte bara säkrade migreringen men även skapade en enhetlighet med väldokumenterade beskrivningar. "

Johan BergströmChef Projekt och Förvaltning, Sveaskog

"Jag har tagit hjälp av Dokumentera vid flera tillfällen, i olika företag, för att få ordning på verksamhetens dokumentation eller skapa dokumentation från grunden. Dokumentera är en proaktiv och samarbetsorienterad leverantör som tillhandahåller resultat, på utlovad tid med hög kvalitet."

Håkan AnderssonAdvisor, Orion

"Dokumentera har på ett utmärkt sätt hjälpt oss med att förtydliga rutiner och processer kring dokumentation för hela projektcykeln. Från kravställning, genomförande till att slutdokumentationen är på plats. Jag kan varmt rekommendera Dokumentera!"

Tobias EdbergDokumentationsingenjör, Kraftringen

“Jag kände mig trygg direkt när vi fick kontakt. Konsulten tog verkligen ansvar och fick fram en fullständig förteckning över levererad dokumentation i förhållande till förväntad leverans. På så sätt kunde vi sätta in nödvändiga åtgärder och lyckades driftsätta enligt tidplan. Dokumentera visste vad vi behövde och gav oss det innan vi själva hade insett behovet.”

Ulf JakinProjektledare, Granitor

Vad vi erbjuder:

Enkel och tydlig dokumentation

Vi skapar ordning och reda. Med skräddarsydda insatser hjälper vi organisationer att fånga kunskapen.

Få ordning på dokumentationen