Hur effektiv är er dokumentationshantering? Få koll med vårt test

Informationsanalys

Exakt vilken teknisk dokumentation finns i organisationen? Var är den lagrad och hur väl uppdaterad är den? Genom att göra en informationsanalys får man svar på dessa frågor.

Tjänster /Informationsanalys

Få ordning på dokumentationen

Kontakta oss för ett kostnadsfritt samtal där vi utforskar vad vi kan hjälpa er med

Boka ett samtal

Om Informationsanalys

Med tjänsten Informationsanalys kartlägger vi och redovisar en samlad bild av din verksamhets befintliga dokumentation. Tyvärr kan analysen ibland bjuda på icke så angenäma överraskningar vilket gör det desto viktigare att få upp dessa saker på bordet.

Det är inte ovanligt att vi hittar specifikationer för utveckling och produktion tillsammans med bilder från förra årets julfest. Eller originalfiler skapade av programvaror som inte längre finns på marknaden. I vissa fall kan konsekvenserna av bristerna vara försumbara, i andra fall kan de vara kostsamma och svåra att rätta till om man upptäcker dem för sent.

Med informationsanalysen kollar vi statusen på din befintliga dokumentation och om den gör det jobb som det är tänkt. Du får en kartläggning av struktur, grad av uppdatering, språkkvalitet, målgruppsanpassning, sökbarhet, etc. Analysen ger dig ett nuläge som är värdefull i sig, men inte minst inför alla slag av förändringar av dokumentationen.

Informationsanalys är särskilt viktig att genomföra om du ska ändra informationsstruktur, exempelvis att lägga över informationen till DITA eller XML. 

I många av våra uppdrag gör vi en Informationsanalys i anslutning till ett dokumentationsprojekt. Men du kan även be oss utföra en Informationsanalys som ett specifikt uppdrag.

Så tycker våra kunder

" Dokumentera är lyhörda, lätta att jobba med och förstår våra behov. Deras konsult hjälpte oss att bygga upp en portal för vårt nya arbetssätt vilket inte bara säkrade migreringen men även skapade en enhetlighet med väldokumenterade beskrivningar. "

Johan BergströmChef Projekt och Förvaltning, Sveaskog

"Jag har tagit hjälp av Dokumentera vid flera tillfällen, i olika företag, för att få ordning på verksamhetens dokumentation eller skapa dokumentation från grunden. Dokumentera är en proaktiv och samarbetsorienterad leverantör som tillhandahåller resultat, på utlovad tid med hög kvalitet."

Håkan AnderssonAdvisor, Orion

"Dokumentera har på ett utmärkt sätt hjälpt oss med att förtydliga rutiner och processer kring dokumentation för hela projektcykeln. Från kravställning, genomförande till att slutdokumentationen är på plats. Jag kan varmt rekommendera Dokumentera!"

Tobias EdbergDokumentationsingenjör, Kraftringen

“Jag kände mig trygg direkt när vi fick kontakt. Konsulten tog verkligen ansvar och fick fram en fullständig förteckning över levererad dokumentation i förhållande till förväntad leverans. På så sätt kunde vi sätta in nödvändiga åtgärder och lyckades driftsätta enligt tidplan. Dokumentera visste vad vi behövde och gav oss det innan vi själva hade insett behovet.”

Ulf JakinProjektledare, Granitor

Vad vi erbjuder:

Enkel och tydlig dokumentation

Vi skapar ordning och reda. Med skräddarsydda insatser hjälper vi organisationer att fånga kunskapen.

Få ordning på dokumentationen