Tekniska översättningar

Översättningar av tekniskt material är svårt. Man behöver kombinera tre färdigheter – teknisk kompetens, kunskaper i de båda språken samt vara en god skribent. Vi på Dokumentera har stor erfarenhet av tekniska översättningar och hjälper er gärna!

Tjänster /tekniska-oversattningar

Få ordning på dokumentationen

Kontakta oss för ett kostnadsfritt samtal där vi utforskar vad vi kan hjälpa er med

Boka ett samtal

Om Tekniska översättningar

Dokumenteras konsulter har den nödvändiga tekniska förståelsen som generella översättare normalt saknar. Inte ens i så nära besläktade språk som de skandinaviska har samma ord alltid en exakt överensstämmande betydelse. Det finns därmed en risk för att det smyger sig in nyansskillnader i en översatt text. Därför är det viktigt att översättaren känner till ämnet och dessutom har tillgång till personer som kan förklara centrala begrepp, och som även kan korrekturläsa den översatta för att säkerställa att den innehåller rätt fackterminologi.

Kommunikation är ofta mer än enbart text. Den kan även bestå av bilder och symboler och de kan ha olika betydelse länder och kulturer emellan. Ett enkelt exempel är bocken som vi svenskar traditionellt länge har använt för att markera att något är fel, medan den i anglosaxiska länder betyder att något är korrekt eller är avprickat. Ett kryss betyder däremot att något är fel. 

Misstag av den typen kan leda till olyckliga missförstånd. Dokumentera hjälper dig att ta dig runt fallgroparna och få en innehållsmässigt och språkligt korrekt översättning.

Så tycker våra kunder

" Dokumentera är lyhörda, lätta att jobba med och förstår våra behov. Deras konsult hjälpte oss att bygga upp en portal för vårt nya arbetssätt vilket inte bara säkrade migreringen men även skapade en enhetlighet med väldokumenterade beskrivningar. "

Johan BergströmChef Projekt och Förvaltning, Sveaskog

"Jag har tagit hjälp av Dokumentera vid flera tillfällen, i olika företag, för att få ordning på verksamhetens dokumentation eller skapa dokumentation från grunden. Dokumentera är en proaktiv och samarbetsorienterad leverantör som tillhandahåller resultat, på utlovad tid med hög kvalitet."

Håkan AnderssonAdvisor, Orion

"Dokumentera har på ett utmärkt sätt hjälpt oss med att förtydliga rutiner och processer kring dokumentation för hela projektcykeln. Från kravställning, genomförande till att slutdokumentationen är på plats. Jag kan varmt rekommendera Dokumentera!"

Tobias EdbergDokumentationsingenjör, Kraftringen

“Jag kände mig trygg direkt när vi fick kontakt. Konsulten tog verkligen ansvar och fick fram en fullständig förteckning över levererad dokumentation i förhållande till förväntad leverans. På så sätt kunde vi sätta in nödvändiga åtgärder och lyckades driftsätta enligt tidplan. Dokumentera visste vad vi behövde och gav oss det innan vi själva hade insett behovet.”

Ulf JakinProjektledare, Granitor

Vad vi erbjuder:

Enkel och tydlig dokumentation

Vi skapar ordning och reda. Med skräddarsydda insatser hjälper vi organisationer att fånga kunskapen.

Få ordning på dokumentationen