Tillgänglighet och klarspråk

Laguppfyllnad och bättre kommunikation. Det är bara två av de fördelar man når med hjälp av Klarspråk och webbtillgänglighet. Låt oss vägleda er så blir arbetet både smidigare och effektivare!

Tjänster /Tillgänglighet och klarspråk

Få ordning på dokumentationen

Kontakta oss för ett kostnadsfritt samtal där vi utforskar vad vi kan hjälpa er med

Boka ett samtal

Om Tillgänglighet och klarspråk

Klarspråk har fått en alltmer framträdande roll i offentlig verksamhet i och med webbtillgänglighetsdirektivet och språklagen. Men att skriva klarspråk är inte något som bara myndigheter borde syssla med, utan även privata aktörer, för när man skriver vårdat, enkelt och begripligt blir texterna tydliga och både missförstånden och frågorna färre.

Detsamma gäller webbtillgänglighet (WCAG). Det är inte bara ett lagkrav utan gör en webbsida mycket bättre. Genom att tänka igenom strukturen och göra det enklare för de som har specifika behov, blir resultatet en mer intuitiv och behaglig användarupplevelse för alla. En väl fungerande navigation leder även till mer synlighet och trafik (SEO). Det är därför smart att jobba rätt.

Vi hjälper till med både klarspråk och införandet av webbtillgänglighet. Läs gärna våra artiklar Vässa kommunikationen med klarspråk och Är er organisation redo för Tillgänglighetsdirektivet?

Så tycker våra kunder

" Dokumentera är lyhörda, lätta att jobba med och förstår våra behov. Deras konsult hjälpte oss att bygga upp en portal för vårt nya arbetssätt vilket inte bara säkrade migreringen men även skapade en enhetlighet med väldokumenterade beskrivningar. "

Johan BergströmChef Projekt och Förvaltning, Sveaskog

"Jag har tagit hjälp av Dokumentera vid flera tillfällen, i olika företag, för att få ordning på verksamhetens dokumentation eller skapa dokumentation från grunden. Dokumentera är en proaktiv och samarbetsorienterad leverantör som tillhandahåller resultat, på utlovad tid med hög kvalitet."

Håkan AnderssonAdvisor, Orion

"Dokumentera har på ett utmärkt sätt hjälpt oss med att förtydliga rutiner och processer kring dokumentation för hela projektcykeln. Från kravställning, genomförande till att slutdokumentationen är på plats. Jag kan varmt rekommendera Dokumentera!"

Tobias EdbergDokumentationsingenjör, Kraftringen

“Jag kände mig trygg direkt när vi fick kontakt. Konsulten tog verkligen ansvar och fick fram en fullständig förteckning över levererad dokumentation i förhållande till förväntad leverans. På så sätt kunde vi sätta in nödvändiga åtgärder och lyckades driftsätta enligt tidplan. Dokumentera visste vad vi behövde och gav oss det innan vi själva hade insett behovet.”

Ulf JakinProjektledare, Granitor

Vad vi erbjuder:

Enkel och tydlig dokumentation

Vi skapar ordning och reda. Med skräddarsydda insatser hjälper vi organisationer att fånga kunskapen.

Få ordning på dokumentationen