Om Dokumentera

Om oss

Dokumentera är ett konsultföretag som jobbar med komplexa informations- och dokumentationstjänster och har gjort det sedan starten 2007. Vi är ett team talangfulla tekniska skribenter, dokumentsamordnare och säljare som brinner för teknik, dokumentation och språk. 

Vi hjälper till att förbättra våra kunders konkurrenskraft genom att beskriva vad de säljer och hur de fungerar internt som företag. Det omfattar allt från produkter och tjänster till IT-system och internt styrande dokumentation. Det handlar också om att skapa en effektiv informationshantering och dokumentsamordning. 

Dokumentera är ett schysst konsultbolag med högt i tak, stor personlighet, bred kompetens och lång erfarenhet. Vi har korta beslutsvägar och utvecklas och växer med våra medarbetares engagemang och idéer. Här kan du läsa mer om hur det är att jobba som konsult på Dokumentera.

Syfte

Vårt syfte är att skapa förståelse, enkelhet och ordning i komplexa sammanhang varje dag - för att våra kunder ska kunna göra det som de är bäst på. 

Expertis

Vi är experter på information och dokumentation men också ödmjuka för våra kunders situation och utmaningar. Varje uppdrag är unikt och ställer stora krav på lyhördhet och professionalism från vår sida. Varje uppdrag innebär också ett visst mått av lärande - för bägge parter. Vår ambition är att våra kunder alltid ska kunna lära sig något av oss.

Vi arbetar med teknisk dokumentation i sin helhet. Våra erfarna tekniska skribenter och dokumentsamordnare ser till att våra kunders information och dokumentation är anpassad, lättillgänglig och organiserad från planering till lagring, genom hela livscykeln.

Kunder

Genom åren har vi arbetat med många olika företag och myndigheter. Våra kunder är allt ifrån framgångsrika nischföretag till marknadsledande energi-, export-, och telekomföretag. Några av våra kunder hittar du här.

Kundlöften

Våra kundlöften syftar till att skapa en kundeupplevelse värd att minnas för våra kunder. Mer konkret handlar det om att:

Värdegrund

Vår värdegrund bygger på:

För Dokumentera är just detta grunden för att både skapa värde hos våra kunder och lyckas som konsultbolag och arbetsgivare. Vi använder vår värdegrund som ledstjärna vid alla beslut och all utveckling av bolaget. Värdegrunden genomsyrar allt vi gör.  

Hållbarhet

Vi definierar ett hållbart företag som ett företag där lönsamhet, miljöhänsyn och socialt engagemang förenas. För oss handlar hållbart företagande bland annat om att spara på egna resurser och minska den negativa påverkan på miljön. Vi gör mer än vad lagar och regler stipulerar, och tar vårt ansvar för en hållbar utveckling på allvar. I vårt arbete inspireras vi av Sveriges miljömål samt Agenda 2030 och dess globala mål för en hållbar utveckling. 

Dokumenteras hållbarhetsarbete vilar på tre pelare:

På Dokumentera är det tradition att vi medarbetare röstar fram den organisation som ska få våra julklappspengar. Då hållbarhet är viktigt för oss på Dokumentera stod valet mellan att antal miljöorganisationer. I år blir det Skärgårdsstiftelsen och deras arbete för friluftslivet och den unika och känsliga miljön i vår skärgård som får våra pengar. Vi är nu därmed en stolt företagsvän till Skärgårdsstiftelsen under 2022!

 

 

 

Hör av dig!

Vill du veta mer om hur Dokumentera kan bidra till att få ordning på er dokumentation? Eller vill du bara veta mer om Dokumentera? Du är alltid välkommen att höra av dig!