Johan drivs av sin förkärlek för lärande

Eva Jangö
  • Eva Jangö

Från början drömde Johan om att bli lärare. Istället arbetade han med teknikfrågor inom public service under många år. Hans breda erfarenhet av digitalisering, drift och förvaltning kommer väl till pass nu när vi välkomnat honom till Dokumentera.

 

Vilket är ditt intryck av Dokumentera som nyanställd?

Dokumentera är underbart! Jag har blivit väl mottagen från första dagen. Kollegorna är väldigt trevliga, och som en bonus har företaget supertrevliga lokaler i Gamla Stan. Jag uppskattar också att vi får bra information om vad som är på gång via ett veckobrev.

Jag är nyfiken och frågar gärna, och jag gillar att utmana folks sätt att tänka.

Vad är det som gör att du har en förkärlek för lärande?

Jag är road av att förstå hur mottagare tänker. Tidigare har jag arbetat mycket med krav och behovsanalys och tycker själv att jag är bra på det. Jag är nyfiken och frågar gärna, och jag gillar att utmana folks sätt att tänka. Jag har lett workshops och hållit i utbildningar, och varit en länk mellan verksamheten och tekniken. Just det senare är ett av skälen till att jag sökte mig till Dokumentera.

Vad har du haft för uppdrag hittills?

Jag håller på och avslutar ett uppdrag åt ett företag som tillhandahåller en plattform för att bygga appar för främst icke-kommersiellt bruk. Där har jag gått igenom alla funktioner på plattformen och dokumenterat  dem. En utmaning har varit att plattformen vidareutvecklats samtidigt som jag dokumenterat den.

Nu ska jag påbörja ett längre uppdrag hos en annan kund. Där handlar det om att skapa en struktur och en plan för att digitalisera kundens äldre dokumentation, som troligen idag är spridd på olika lagringsmedier.

Vad gör du när du inte arbetar?

Jag har fyra barn som ägnar sig åt olika aktiviteter, och är väldigt engagerad i de äldsta barnens fotboll och fäktning. För egen del spelar jag tennis, och har sysslat mycket med musik. Jag har bland annat spelat i ett bluesband. Men under pandemin har det inte funnits någon möjlighet till spelningar. Musik är annars min ventil. Om jag är frustrerad över något brukar jag stänga in mig och spela. Då känns allt bättre.