Ordning och reda är Klaras grej

Eva Jangö
  • Eva Jangö

När Klara gjorde praktik hos en myndighet under sin yrkesutbildning till datasamordnare insåg hon hur mycket hon gillar att skapa ordning och reda. Hon hade arbetat några år som samordnare i ett stort infrastrukturprojekt när vi i våras lyckades locka henne till Dokumentera, och det är vi glada för.

Du har fått ett uppdrag som dokumentsamordnare. Vad är det som gör din roll viktig?

Jag samordnar granskningar av dokument och ser till att dokumenten arkiveras på rätt sätt så att de blir sökbara. Det handlar i stor utsträckning om kvalitetskontroll kopplat till kravhantering. Jag ser till att dokumentationen från kundens leverantörer håller rätt kvalitet.

Jag upplever att många underskattar värdet av god dokumentation.

Om man arbetar på ett bra sätt med dokumentation så tillför det så mycket värde i ett projekt. Jag upplever att många underskattar värdet av god dokumentation. 

Hur var det att komma igång med ett nytt jobb mitt under pandemin?

Det gick bra att börja på Dokumentera, för då kunde jag vara på kontoret och få introduktion. Att komma ut på uppdraget hos kunden var mer utmanande, eftersom det skedde helt och hållet per distans. Det är stor skillnad mellan att sitta hemma och att komma till en arbetsplats där man hör diskussionerna i kontorslandskapet och snabbt ser någon att fråga. Men kunden har varit förstående och det har varit ett stöd att ha Dokumentera-kollegor hos samma uppdragsgivare. Det har gett mig en naturlig väg in.

Vad gör du när du inte jobbar?

Jag sjunger! Min genre är fransk 20- och 30-talsswing. Just nu lägger jag också mycket tid på renoveringen av mitt hus.