Sara fann nyckeln till effektivt arbete

2019 tog Sara en kandidatexamen i byggnadsutformning. Efter studierna fick hon möjlighet att jobba med dokumentsamordning, något hon snabbt insåg kändes helt rätt. Hos Dokumentera fick hon senare rollen som dokumentsamordnare hos en svensk myndighet. Välkommen till oss Sara!


Vilket är ditt intryck av Dokumentera som arbetsgivare? 

Mitt intryck är att man är väldigt mån om sina anställda. Det märks att alla på Dokumentera verkligen bryr sig om att man mår bra på uppdragen. På Dokumentera  jobbar vi mycket med kunskapsöverföring, något som jag uppskattar. Alla delar med sig av sina erfarenheter och sin kunskap. Det tycker jag är både kul och lärorikt.
 

Berätta om ditt nuvarande uppdrag.

Jag är dokumentsamordnare hos en svensk myndighet, en mycket utvecklande roll. Jag ansvarar för att all teknisk dokumentation kommer in och ser okej ut för pågående projekt.
 

Vad tycker du är mest spännande med dokumentsamordning?

Det bästa med mitt jobb är att digitaliseringen av arbetet ständigt utvecklas och jag kan utvecklas med den. Jag får vara med och skapa nya lösningar såsom riktlinjer för arbetssätt och kravställa de system vi arbetar med.


Du är duktig på att effektivisera ditt arbete, hur kommer det sig?

För cirka två år sedan snubblade jag in på VBA, ett programspråk som används för att anpassa Microsofts applikationer. Jag tyckte att mina kollegor på min tidigare arbetsplats jobbade för långsamt och ville hitta en metod för att förbättra samtligas arbete. Jag började lära mig VBA och såg snabbt resultat. Sedan dess har jag effektiviserat både mitt och andras arbete. Nyligen höll jag även en kurs i ämnet för mina kollegor på Dokumentera.